Fles witte wijn - Di Giovanna Gerbino Bianco

€ 11,50
Op voorraad
SKU
8718235023887
  • Land/ regio van herkomst: Italië/ Sicilië
  • Wijnhuis: Di Giovanna
  • Druivenras: 70% chardonnay, 15% grillo, 15% viognier
  • Afsluiting: kurk
  • Inhoud: 750 ml
  • Waardering De Grote Hamersma: 8,5
Verkrijgbaar bij Nyenrode Service Desk Breukelen:    JA*
Verkrijgbaar bij Nyenrode Service Desk Amsterdam:  NEE*
 
* voor actuele voorraad, neem contact op met het verkooppunt.

Van het Siciliaanse wijnhuis Di Giovanna. De wijngaarden liggen midden in Monte Genuardo, een beschermd natuurreservaat in het westen van Sicilië. De wijngaarden zijn al vijf generaties in het bezit van een en dezelfde familie. Gunther en Klaus vormen de huidige generatie. De namen doen weinig Italiaans aan, dat komt omdat hun moeder Barbara van Duitse afkomst is. 

In deze wijn een mooi samenspel tussen de chardonnay, grillo en viognier. De wijn is fruitig (limoen, appel, abrikoos), mineraal, floraal. Met iets meer rondeur dan de 2019. Ideale wijn voor bij vis.

De Grote Hamersma: “Gunther en Klaus, heet de huidige generatie Di Giovanni. Dat klinkt niet heel Italiaans, en dat klopt. Hun moeder was Duits, vandaar. Verder zijn ze op en top Italiaans. Met al vijf generaties wijnmaken in het bloed. Ze kennen iedere wijnrank van haver tot gort, daar op hun idyllische domein in een natuurreservaat, in het westen van Sicilië. Deze witte, die overzichtelijk Bianco heet, bestaat voor 70% uit zachtfruitige chardonnay, verrijkt met de zwoele bloesemgeuren van 15% viognier, en van pit en kruidigheid voorzien door de Siciliaanse grillo, die ondanks een aandeel van slechts 15% duidelijk aanwezig is. Maar die wordt dan natuurlijk ook geholpen door de Siciliaanse bodem, en de Siciliaanse wijnmakers, hoe Duits hun voornamen ook zijn.”

Copyright © 2020-The Gear Company BV, Inc. All rights reserved.